Kirsi Ylänne ja Miia Kirsi: Mitä saavutettavuus verkkosisällöissä käytännössä tarkoittaa?

CC-painikkeen ollessa näkyvissä, voit valita itse tekstityksen.

Livestream-tallenne, jossa saavutettavuusasiantuntijat Kirsi Ylänne ja Miia Kirsi Celiasta pitävät esityksen ”Mitä saavutettavuus verkkosisällöissä käytännössä tarkoittaa?” Ylänne ja Kirsi antavat käytännön saavutettavuusvinkkejä verkkosivustojen ylläpitäjille ja sisällöntuottajille. Osuudessa käydään läpi mm. miten tehdään saavutettavaa sisältöä www-sivuille (otsikointi, kuvat ja alt-tekstit) ja someen (Facebook, Twitter) sekä videoiden ja äänitteiden ja asiakirjojen (Word, PowerPoint, pdf) saavutettavaksi tekemistä. Esitys on osa Digitaalinen saavutettavuus -koulutuspäivää, jonka järjestävät Helmet-kirjastojen seudullinen koulutusryhmä ja aluehallintovirasto 22.9.2020 Pasilan kirjaston auditoriossa.

Esityksen lopussa on koulutuspäivän seuraajilta tulleiden kysymysten vastaamisosuus. Avin viestiseinälle tulleita kysymyksiä välittää päivän vetäjä Taina Pirhonen Helsingin kaupunginkirjastosta. Kysymyksiin on vastaamassa myös Iina Soininen, jolla oli esitys ennen Lohikoskea.

Mitä on saavutettavuuden huomioiminen digitaalisissa palveluissa? Aamupäivällä koulutuspäivässä kuultiin digitaalisen saavutettavuuden lainsäädännöllisistä perusteista sekä verkkopalveluiden suunnitteluvaatimuksista. Iltapäivän osuudessa tutustuttiin digitaaliseen saavutettavuuteen käytännössä.

Lisätietoja:
Koulutuspäivän kaikki esitykset
Mitä saavutettavuus verkkosisällöissä käytännössä tarkoittaa? (pdf)
Videoiden ja podcastien tekstitys – 10 käytännön neuvoa -artikkeli
Tietoa saavutettavuudesta Celian sivuilla

Stream: Panu Somerma ja Mikko Helander
Tuottaja: Riitta Taarasti
Tuotanto: Kirjastokaista – Kirjastot.fi, 2020

Jakaminen ja upotuskoodi

Videon oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet videon jakamiseen sekä embed-koodin . Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat videon näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Ohjelma kartalla

Tagit

Kommentoi