Mauri Kunnas kertoo Marko Gustafssonin haastattelussa lapsuudestaan Vammalassa, musiikin merkityksestä elämässään sekä tietenkin piirtämisestä. Haastattelussa kuulemme tarinoita Kunnaksen suosittujen lastenkirjojen luomisen taustalta unohtamatta Nyrok City –sarjakuviakaan.
”Paras on sellainen homma, jossa joutuu itsekin opiskelemaan jotain. Esimerkiksi Koiramäen Suomen historia on tyypillinen homma, jossa joutuu lukemaan, hakemaan tietoa, miettimään asioita ja järjestelemään. Samoin Piitles. Tutkijan luonne vähän. Se on minulle tärkeää… ja miksei tiedon välittäminenkin eteenpäin. Vähän snellmanilainen luonne. Ajattelen, että hyvä tästä olisi suomalaisten tietää”, kuvailee Kunnas hänelle tärkeitä asioita kirjoittajana ja piirtäjänä. Haastattelu on kuvattu Kallion kirjaston Dekkarikirjastossa 18.9.2018.
Mauri Kunnas syntyi 11.2.1950 Vammalassa, kirjoitti ylioppilaaksi 1969 ja valmistui graafikoksi Suomen Taideteollisesta korkeakoulusta 1975. Hän on toiminut mm. pilapiirtäjänä eri lehdissä ja on nykyisin vapaa kirjailija ja taiteilija. Mauri Kunnas on saanut Aalto-yliopiston kunniatohtorin arvon 2013. Mauri Kunnaksen ensimmäinen lasten kuvakirja, Suomalainen tonttukirja, ilmestyi vuonna 1979. Siitä alkoi hänen poikkeuksellisen menestyksekäs uransa. Kunnas on valloittanut koko maailman kirjoillaan. Niitä on käännetty kaikkiaan 37 kielelle ja julkaistu 36:ssa maassa. Kaikkein menestynein Kunnaksen kirja on Joulupukki, joka on käännetty 26 kielelle. Kunnaksen kirjoja on myyty maailmassa yhteensä liki 10 miljoonaa kappaletta. Yksinomaan Kunnaksen Joulupukkia on myyty yli 1,5 miljoonaa kappaletta. (Lähde: Otava)
Lisätietoja:
Mauri Kunnas Kirjasampo.fi:ssä
Mauri Kunnas Kirjastokaistalla
Mauri Kunnaksen kotisivut
Kaikki Kirjailijakohtaamisia Dekkarikirjastossa -haastatteluvideot
Toimittaja: Marko Gustafsson
Kuvaajat: Panu Somerma ja Mikko Helander
Editointi: Panu Somerma
Tuottaja: Riitta Taarasti
Tuotanto: Kirjastokaista – Kirjastot.fi, 2018
Tagit
Voit vapaasti jakaa, upottaa ja näyttää Kirjastokaistan ohjelmia. Ohjelmia saa käyttää Creative Commons -lisenssillä CC BY-NC-SA.