Erikoiskirjastonhoitaja Mikko Steen Kalasataman kirjastosta Helsingistä pitää esityksen ”Lasten ja nuorten osallisuus uuden kirjaston suunnittelussa”. Steen piti esityksen lasten- ja nuortenkirjastotyön täydennyskoulutus Lukulysteillä. Lukulystit järjestettiin Helsingin keskustakirjasto Oodin Kuutio-tilassa 15.5.2024. Mikko Steenin esitys pitää sisällään myös suunnittelutoimiston tekemän videon, jossa pääsemme näkemään Kalasataman kirjaston tiloja.
Kalasataman kirjasto avautui 15.1.2024 ja se on Helsingin 38. kirjasto. Kalasataman kirjasto palvelee metroaseman vieressä, Redin kauppakeskuksen toisessa kerroksessa. Kirjastossa on erityisen paljon aineistoa vauvoille ja taaperoille sekä lapsille ja nuorille. Suunnittelua on tehty yhdessä alueen asukkaiden kanssa.
Aiheena kevään 2024 Lukulysteillä oli ”Lapset ja nuoret ääneen – osallisuutta lasten ja nuorten kirjastopalveluissa”. Puheenvuoroissa kuultiin mm. miten lisätä vuorovaikutusta kirjavinkkaukseen tai satutuokioon ja miten lapset ja nuoret saisi houkuteltua mukaan suunnittelemaan kirjastopalveluja.
Tilaisuuden järjesti Seinäjoen erte eli Seinäjoen kaupunginkirjaston lasten ja nuorten lukemista edistävien kirjastopalvelujen valtakunnallisen erityistehtävä. Päivän juontajana toimi kehityspäällikkö Mervi Heikkilä Seinäjoen ertestä.
Lisätiedot:
Koulutuspäivän kaikki esitykset
Lukulystit-Läsfest -sivusto
Kalasataman kirjaston sivut Helmet-sivustolla
Aiempia Lukulystit ja Läsfest koulutuspäivien esityksiä:
Lukulystit syksy 2023, kaikki suomenkieliset esitykset
Läsfest 2023, kaikki ruotsinkileisetesitykset
Lukulystit kevät 2023, kaikki suomenkieliset esitykset
Lukulystit 2022, kaikki suomenkieliset esitykset
Lukulystit 2021, kaikki suomenkieliset esitykset
Läsfest 2021, kaikki ruotsinkieliset esitykset
Lukulystit 2020, kaikki suomenkieliset esitykset
Läsfest 2020, kaikki ruotsinkieliset esitykset
Stream: Mikko Helander ja Joonas Nevalainen
Tuottaja: Riitta Taarasti
Tuotanto: Kirjastokaista, 2024
Tagit
Voit vapaasti jakaa, upottaa ja näyttää Kirjastokaistan ohjelmia. Ohjelmia saa käyttää Creative Commons -lisenssillä CC BY-NC-SA.