Käy peremmälle keskustakirjastoon!

Keskustakirjaston rakentaminen alkaa syksyllä 2015 ja avajaisia vietetään 6.12.2018. Keskustakirjasto on Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan kärkiprojekteja.

Katso video ja astu sisään keskustakirjastoon. Esittelyssä on ALA Arkkitehtien suunnittelema uuden ajan kirjasto, jota luonnehtii sisällön jako kolmeen:
– 1 krs. on palvelujen pikataipale piipahtajille
– 2 krs. on tekojen ja taitojen tila työskentelijöille
– 3 krs. on keskittymisen keidas uppoutujille

Ensimmäinen kerros on helposti lähestyttävä ja nopeatempoinen tila palvelupisteineen ja sisäänkäynteineen. Se sisältää kohtaamisaulan, näyttelytilaa, perhekirjaston, tapahtumatilat, kahvila-ravintolan ja oleilutilaa. Alin kerros on ajateltu kirjaston aktiivisimmaksi paikaksi, jossa on heti nähtävillä, mitä maailmalla ja kirjastossa tapahtuu.

Toinen kerros on työskentelyn, tekemällä oppimisen, vuorovaikutuksen ja yhdessäolon paikka, mihin sijoitetaan studiot, pelihuoneet, makerspace, yhteiskeittiö, ryhmätyö-, työpaja- ja vuorovaikutusalueet. Siellä on toiminnallisia, pieniä, jaettavia ja suljettavia tiloja, jonne voi tulla tekemään töitä, järjestämään tapaamisia, testaamaan ideoita, editoimaan videoita tai vaikkapa 3d-tulostamaan.

Kolmas kerros on inhimillinen ja ihmisen kokoinen tila levolliseen rentoutumiseen ja keskittymiseen – paikka jonka pilvimäisen katon alla voi syventyä oppimaan, karata arjen kiireiltä ja ihailla kaupungin maisemia. Se tarjoaa perinteisen ja rauhallisen kirjastotilan. Sinne sijoittuu suurin osa kokoelmasta sekä myös hiljaiset lukemistilat, lasten maailma ja kansalaisparveke.

Lisätietoja:
Keskustakirjasto-sivusto

Tuotanto ja tekijät:
Helsingin kaupunki, ALA Architects ja VIZarch

Jakaminen ja upotuskoodi

Videon oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet videon jakamiseen sekä embed-koodin . Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat videon näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Ohjelma kartalla

Tagit

2 kommenttia

  1. Koska ymmärtääkseni kirjastolla ja suomen kilellä on merkittävä yhteys, toivoisin että anglismeista, kuten maker space ja living lab yms. luovuttaisiin sovinnolla – ainakin ensisijaisina nimikkeinä.

Kommentoi